Enj, Maj 25, 2023
Banner Top
Banner Top
A është normale që fëmijët të kenë rrathë të errët nën sy?

Ekzistojnë një numër arsyesh për rrathët e errët nën sytë e foshnjës tuaj, dhe pothuajse të gjitha janë normale, thotë pediatrja Tanya Remer Altmann.

“Lëkura nën sytë e të gjithëve është më e hollë se në pjesën tjetër të fytyrës”, thotë Altmann. 

Disa njerëz me ton më të errët të lëkurës, përfshirë ata me një sfond të Lindjes së Mesme ose Mesdheut, kanë pigmentim më të errët që mund të japë pamjen e rrathëve nën sy, thotë ajo. Është gjithashtu e zakonshme që një fëmijë i lodhur të fërkojë sytë, duke e bërë lëkurën e ndjeshme nën sy të duket e kuqe.

Shumë prindër fajësojnë alergjinë për rrathët e errët, por Altmann thotë se alergjitë sezonale zakonisht nuk shfaqen tek fëmijët më të vegjël se 1 vjeç.

 “Foshnjat zakonisht duhet të jenë të ekspozuar ndaj alergeneve mjedisore për një ose dy sezone para se të kenë ethe bari,” thotë ajo.

Fëmijët që preken nga alergjitë e hundës mund të kenë rrathë të errët nën sy të shkaktuar nga ënjtja e enëve të gjakut nën lëkurë.

Disa foshnje që janë veçanërisht të ndjeshme mund të kenë një reaksion alergjik ndaj ushqimit në dietën e nënës së tyre, por kjo zakonisht shfaqet si koshere, jo rrathë të errët nën sy.

Edhe pse është jashtëzakonisht e rrallë, errësira përreth syve mund të shkaktohet nga një tumor. Nëse lëkura nën sytë e foshnjës tuaj është shumë e errët, thotë Altmann, pyesni mjekun e foshnjës tuaj për këtë./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë