Mër, Tet 4, 2023
Banner Top
Banner Top
6 arsye pse shumica prej nesh kanë frikë nga dashuria

Të biesh në dashuri mund të jetë shumë sfidues. Shumica e njerëzve flasin për atë se sa mirë është të takosh dikë të veçantë, por kjo ka edhe disa dobësi.

Bright Side ka përpiluar disa nga arsyet që mund t’ju pengojnë të mos dashuroheni lirshëm.

Keni frikë të kërkoni ndihmë

Të tregosh që je i cenueshëm është e vështirë sepse shumica prej nesh supozojmë se të tjerët i pëlqejnë njerëzit e përsosur. Por ato gabime janë ato që na bëjnë ata që jemi. Hapja ndaj partnerit tuaj për ato dyshime, gabime të së kaluarës ose tipare të padëshiruara të karakterit është një mënyrë e shkëlqyeshme për të konsoliduar marrëdhënien tuaj. Ju në fakt po i jepni mundësinë partnerit tuaj që t’ju ndihmojë t’i zgjidhni ato së bashku.

Ju nuk mund të imagjinoni të jeni me një person për tërë jetën

Është sigurisht e vështirë të imagjinohet ta kaloni pjesën tjetër të jetës tuaj me një person, veçanërisht në ditët e sotme që kaq shumë opsione të reja janë të pranueshme në shoqëri. Një studim ka treguar se sa marrëdhënie të hapura janë po aq të kënaqshme sa ato monogame.

Keni frikë të përsërisni gabimet e së kaluarës

Disa njerëz kanë pasurtë kaluar të ashpër, të tjerët jo aq shumë. Është e vështirë të kapërceni bagazhet emocionale dhe një partner i ri nuk do të thotë domosdoshmërisht një fillim i ri, sepse mund të përsërisni të njëjtat gabime që keni bërë në marrëdhëniet e mëparshme. Një partner i ri me siguri nuk do të zgjidhë të gjitha problemet tuaja, por ata mund të jenë në gjendje të tregojnë disa gjëra interesante për të cilat nuk keni qenë të vetëdijshme.

Keni frikë të humbni kontrollin

Të dashurosh ndonjëherë do të thotë të ndjehesh i lumtur, por edhe të ndjehesh ndonjëherë i zemëruar, i trishtuar ose i zhgënjyer gjithashtu. Dashuria ka aftësinë të ngjall reagime iracionale dhe emocione të forta. Kjo mund të duket e frikshme nëse ju pëlqen t’i keni gjërat nën kontroll. Mund të jetë gjithashtu pasuria më e mirë e dashurisë: përmes atyre emocioneve ne mund të mësojmë se kush jemi vërtet nëse i përballojmë ato në vend që t’i shtypim.

Keni frikë se do e idealizoni partnerin

Ne të gjithë jemi të prirur për idealizim, por disa njerëz kanë frikë të thellohen në marrëdhënie për të zbuluar zakonet e këqija të partnerit të tyre ose tiparet e karakterit të papëlqyeshëm. Mund të ndodhë gjithashtu që të idealizoni dikë aq shumë sa t’i krijoni këto pritshmëri të larta jorealiste që askush nuk mund t’i përmbushë, që do të thotë se do të përfundoni në mënyrë të pashmangshme të zhgënjyer. Lajmi i mirë është që, sipas këtij studimi, idealizimi i partnerit tuaj mund të jetë një gjë e mirë nëse e bëni atë në një mënyrë të shëndetshme që e ndihmon atë të rritet.

Keni frikë se të tjerët do të gjykojnë marrëdhënien tuaj

Përpjekja që të bindni njerëzit e tjerë që keni bërë zgjedhjen e duhur mund të jetë e lodhshme. Miqtë dhe familja shpesh kanë mendime të forta sepse kujdesen për ju. Ajo që miqtë dhe të afërmit tuaj mendojnë, definitivisht mund t’ju jape një pasqyrë të mirë në marrëdhëniet tuaja, por nuk duhet të zëvendësojë atë që ju mendoni ose ndjeni. Në fund të fundit, vetëm ju e njihni mirë partnerin tuaj për të vendosur./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë