Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
3 fakte interesante për gjidhënien

Të gjithë i dimë të mirat që vijnë nga gjidhënia. 

Ja disa fakte të tjera për gjidhënien:

Humbisni peshë më shpesh

12 Facts That Prove Breastfeeding Is a Real Superpower

Prodhimi i qumështit nga trupi i gruas, nuk është proces aspak i lehtë. Sipas mjekëve, nga ky proces gruaja humbet 500 kalori cdo ditë. Për këtë arsye nënat gjidhënëse fillojnë e humbasin peshë më shpesh, se sa ato që nuk e ushqejnë fëmijën me gji.

12 Facts That Prove Breastfeeding Is a Real Superpower

Trupi i nënës, ndryshon përbërjen e qumshtit për t’iu përshtatur nevojave të foshnjes

Foshnjet rriten shpejtë dhe për këtë arsye kanë nevojë për më shumë proteina, minerale dhe vitamina në secilën fazë të rritjes. Për këtë arsye qumështi i nënës ndryshon përbërje varësisht nga nevoja e foshnjes.

12 Facts That Prove Breastfeeding Is a Real Superpower

E lumturon nënën dhe beben

Gjidhënia stimulon trurin e nënës dhe foshnjes, që të lirojë oxytocin, hormoni që është përgjegjës për lumturi. Pikërisht ky hormon, mund të ndikojë edhe në stabilizimin e nivelit të stresit dhe ankthit tek nënat.

Youtube

Arkiva

Kategoritë