Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Ushqimet tek diabetikët

Të jesh diabetik, nuk do të thotë që duhet të heqësh dorë nga të gjitha llojet e ushqimeve për të mbajtur nën kontroll nivelin e sheqerit në gjak. Shpesh personat me këtë sëmundje, frikësohen për shkak të tabusë që ka ekzistuar prej kohësh, se të qenit me diabet do të thotë të ndalosh së ngrëni një sërë ushqimesh. Por, më shumë se kufizim, duhet ndryshuar stili i jetesës së këtyre pacientëve, i cili duhet orientuar jo drejt kufizimit të ushqimit, por drejt menaxhimit më të mirë të mënyrës së të ushqyerit, ku një rol të rëndësishëm luan përcaktimi i rregullt i vakteve dhe sasisë së ushqimeve që duhen ngrënë në secilin vakt.

Dr. Vjollca Dedushaj Fazliu – Endokrinologe në një intervistë për portalin “Familja Jonë” na ka treguar disa detaje shumë të rëndësishme rreth ushqyerjes tek diabetikët.

Youtube

Arkiva

Kategoritë