Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Trendi i heqjes së dhjamit me operacion, rreziku dhe pasojat!

Shumë gra po kërkojnë heqjen e dhjamit me operacion, ndoshta për të pasur një trup që duket mirë në veshjet e modës në palestër, thotë një kirurg kryesor kozmetik.

Rajiv Grover, nga Shoqata Britanike e Kirurgëve Plastikë Estetikë, thotë se të dhënat më të fundit në Mbretërinë e Bashkuar tregojnë se procedurat janë rritur 12% në një vit, nga 2,039 në vitin 2017 ndërsa në 2,286 në vitin 2018.

Kirurgjia ka rreziqe, aq sa ka përfitime dhe duhet të konsiderohet si “mjet i fundit”, tha ai.

Heqja e dhjamit me operacion:

 Heq qelizat e yndyrës, por nuk zëvendëson humbjen e peshës

Nuk do t’ju ndalojë të vendosni peshën

Sasia e yndyrës që mund të hiqet nga një zonë është e kufizuar nga ajo që është e sigurt

Mund të mos jetë e mundur të pakësoni një zonë aq sa mund të dëshironi.

Sipas shifrave të reja, më shumë se 28,000 procedura të kirurgjisë plastike u zhvilluan në vitin 2018, një rritje të vogël prej 0.1% më 2017.

Gratë iu nënshtruan 92% të të gjitha procedurave kozmetike të regjistruara.

Në vitin 2017, tre procedurat më të njohura për gratë ishin rritja e gjoksit, zvogëlimi i gjoksit dhe blefaroplastika (kirurgjia e qepallës).

Kërkesat më të mëdha nga gratë ishin për heqjen e dhjamit me operacion, duke pësuar rritje 12%, dhe tërheqje e fytyrës, e cila u rrit 9%.

Cila është mënyra më e mirë për të hequr qafe yndyrën e barkut?

Z. Grover, i cili drejton auditimin, tha: “Rritja vjen në një kohë kur trendi i modës për gratë është veshja atletike, duke treguar se çfarë lloj fizikash ju keni në vend se të mbuloni”.

“Njerëzit duhet të dinë se heqja e dhjamit me operacion nuk është pa rrezik”, tha ai.

“Operacioni nuk është diçka që thjesht mund ta ktheni në dyqan nëse ndërroni mendim”.

Ai dha shembullin e gruas së futbollistit Denise Hendry, e cila vdiq në vitin 2009 gjatë një operacioni të kryer për të korrigjuar komplikimet e shkaktuara nga lipozukimi i bllokuar.

“Njerëzit duhet të jenë të vetëdijshëm se heqja e dhjamit me operacion është një procedurë pushtuese që mbart rreziqe dhe nuk është një kurë për mbipeshë. Nuk ka shkurtesë, edhe pse mund të ndihmojë me zonat kokëforte të yndyrës.

“Këshilla ime? Hani një dietë të shëndetshme dhe ushtroni nëse doni të keni atë trup të formësuar”.

Kate Dale, nga sportivi i Anglisë “This Girl Can” thotë: “Ne i kuptojmë presionin që gratë ndjejnë – hulumtimet tona tregojnë frika për t’u gjykuar është arsyeja numër një për ndalimin e shumë grave nga aktiviteti.

“Nuk ka rëndësi se si dukeni apo sa mirë jeni, ajo që ka rëndësi është se po aktivizoheni për vetën tuaj”.

Në përgjithësi, kirurgjia kozmetike tek meshkujt ra me 4.7% në 2018.

Procedurat më të larta kirurgjike në 2018 (për burrat dhe gratë, në mënyrë të popullaritetit):

Rritja e gjoksit 7,745 – poshtë për 6% nga viti i kaluar

Zvoglimi i gjoksit 4,299 – deri 6%

Kirurgjia qepallë 3,153 – poshtë 4%

Abdominoplastika 2,912 – deri 6%

Rinoplastika 2,831 – deri 3%

Heqja e dhjamit 2,518 – deri 9%

Ngritja e fytyrës / qafës 2.134 – deri 7%

Bartja e yndyrës 1.428 – poshtë 3%

Korrigjimi i veshëve 944 – poshtë 6%.

Browlift 383 – poshtë 14%

Youtube

Arkiva

Kategoritë