Enj, Maj 19, 2022
Banner Top
Banner Top
Simptomat e dhimbjeve menstruale


Dhimbjet menstruale (dismenorrea) janë dhimbje pulsuese ose ngërçe në pjesën e poshtme të barkut. Shumë gra kanë dhimbje menstruale pak para dhe gjatë periudhave të tyre menstruale. Për disa gra, shqetësimi është thjesht i bezdisshëm.

Për të tjerët, dhimbjet menstruale mund të jenë aq të rënda sa të ndërhyjnë në aktivitetet e përditshme për disa ditë çdo muaj.

Gjendje të tilla si endometrioza ose fibroidet e mitrës mund të shkaktojnë dhimbje menstruale. Trajtimi i shkakut është çelësi për të reduktuar dhimbjen. Dhimbjet menstruale që nuk shkaktohen nga një gjendje tjetër priren të zvogëlohen me kalimin e moshës dhe shpesh përmirësohen pas lindjes.

Simptomat e dhimbjeve menstruale përfshijnë:

Dhimbje pulsuese ose ngërçe në pjesën e poshtme të barkut që mund të jetë intensive

Dhimbja që fillon 1 deri në 3 ditë para menstruacioneve, arrin kulmin 24 orë pas fillimit të menstruacioneve dhe largohet në 2 deri në 3 ditë

Dhimbje e shurdhër, e vazhdueshme

Dhimbje që rrezaton në pjesën e poshtme të shpinës dhe kofshëve

Disa gra gjithashtu kanë:

Nauze

Jashtëqitje të lirshme

Dhimbje koke

Marramendje

Arkiva

Kategoritë