Die, Tet 17, 2021
Banner Top
Banner Top
Si t’ia ulni temperaturën fëmijës në kushte shtëpiake?!

Ndoshta fillon me një kollë dhe dhimbje koke. Ndoshta është një ditë e gjatë me dhimbje stomaku. Cilado qoftë shkaku, shërimi i simptomave të ftohta të fëmijës suaj duhet të marrë disa njohuri. Ky është një vend i mirë për të filluar.

Duke përdorur këtë udhëzues vizual, zbuloni se si t’i lehtësoni simptomat e fëmijëve tuaj të sëmurë në shtëpi dhe t’i riktheheni në gjendje të mirë shëndetësore.

A është i nxehtë balli i fëmijës suaj? A zgjohet me djersë të ftohta? Temperatura mund të jetë e frikshme, por sa e lartë duhet të jetë para se një prind të duhet të gjejë një mënyrë për të ulur atë?

Sipas pediatërve, nëse fëmija juaj ka temperaturë më të lartë se 40 gradë, ai ose ajo mund të jetë në rrezik për shëndetin. Thirrni mjekun nëse fëmija juaj ka kaq shumë temperaturë, nëse  është më pak se 6 muaj dhe tregon simptoma të tjera, ka pasur ethe për tre ditë ose më shumë, ose ende nuk është vaksinuar.

Nëse këto nuk janë të zakonshme, lejohet të përdoret ibuprofen ose acetaminophen për fëmijët si mjete të zakonshme për ulje temperature, të cilat kanë dobi shtesë për lehtësimin e dhimbjeve. Aspirina nuk duhet t’i jepet asnjëherë fëmijëve nën moshën 19 vjeç. Përdorimi i asprinës në fëmijë ngre rrezikun e sindromës Reye, një sëmundje serioze por e rrallë që mund të dëmtojë trurin dhe mëlçinë.

Përtej thirrjes së mjekut dhe ofrimit të ilaçeve mbi-kundër-mjekësore për fëmijën tuaj, ekzistojnë disa mënyra të tjera për të ndihmuar në uljen e temperaturës së tyre të lartë.

-Provoni një dush me sfungjer. Përdorni ujë të vakët.

-Shmangni fërkimin me alkool, ujë të ftohtë dhe akull.

-Në vend të grumbullimit të batanijeve, sigurohuni që fëmija juaj është duke qëndruar në një temperaturë të rehatshme dhe është veshur me rroba të mjaftueshme.

-Kujdesuni për simptomat e dehidrimit.

Nëse pelena e fëmijës suaj është e thatë, ka një gjuhë ose gojë të thatë ose po ushqehet dobët, menjëherë telefononi një profesionist shëndetësor ose shkoni në dhomën më të afërt të urgjencës.

Për fëmijët më të mëdhenj që tregojnë shenja të dehidrimit të tilla si mos urinimi i mjaftueshëm shpesh, mos pirja e mirë, ose duke vepruar në mënyrë jonormale, telefononi pediatrin./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë