Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Si të ndërtoni një marrëdhënie të shëndetshme

Të gjitha marrëdhëniet romantike kalojnë ulje-ngritje dhe të gjitha marrin punë, angazhim dhe një gatishmëri për tu përshtatur me partnerin tuaj. Por nëse marrëdhënia juaj sapo ka filluar ose jeni bashkë për vite me radhë, ka hapa që mund të ndërmerrni për të krijuar një marrëdhënie të shëndetshme.

 Edhe nëse keni përjetuar shumë marrëdhënie të dështuara në të kaluarën ose keni luftuar më parë për të rindërtuar zjarret e romancës në marrëdhënien tuaj aktuale, mund të mësoni të qëndroni të lidhur, të gjeni përmbushje dhe të shijoni lumturi të qëndrueshme.

Çfarë e bën një marrëdhënie të shëndetshme?

Çdo marrëdhënie është unike, dhe njerëzit bëhen bashkë për shumë arsye të ndryshme. Një pjesë e asaj që përcakton një marrëdhënie të shëndetshme është ndarja e një qëllimi të përbashkët për pikërisht atë që dëshironi të jetë marrëdhënia dhe ku dëshironi që ajo të shkojë. Dhe kjo është diçka që do ta njohësh vetëm duke biseduar thellësisht dhe sinqerisht me partnerin. Sidoqoftë, ekzistojnë edhe disa karakteristika që marrëdhëniet më të shëndetshme kanë të përbashkët. Njohja me këto parime themelore mund të ndihmojë në mbajtjen e marrëdhënies tuaj me kuptim, përmbushjen dhe emocionimin e çfarëdo qëllimesh që po punoni drejt tyre ose sfidave me të cilat po përballeni së bashku.

Shumë çifte përqendrohen në marrëdhëniet e tyre vetëm kur ekzistojnë probleme specifike, të pashmangshme për t’u kapërcyer. Pasi të jenë zgjidhur problemet, ata shpesh kthejnë vëmendjen e tyre përsëri në karrierën e tyre, fëmijët ose interesat e tjera. Sidoqoftë, marrëdhëniet romantike kërkojnë vëmendje të vazhdueshme dhe angazhim që dashuria të lulëzojë. Për sa kohë që shëndeti i një marrëdhënie romantike mbetet e rëndësishme për ju, do të kërkojë vëmendjen dhe përpjekjen tuaj.

Identifikimi dhe rregullimi i një problemi të vogël në marrëdhënien tuaj tani shpesh mund të ndihmojë në parandalimin e rritjes së tij në një rrugë shumë më të madhe. Këshillat e mëposhtme mund t’ju ndihmojnë të ruani përvojën e dashurisë dhe të mbani marrëdhënien tuaj romantike të shëndetshme.

1: Kaloni kohë cilësore ballë për ballë

2: Qëndroni të lidhur përmes komunikimit

3: Mbani gjallë intimitetin fizik

4: Mësoni të jepni dhe të merrni

5: Jini të përgatitur për ulje dhe ngritje./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë