Die, Shk 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ta përgatisni shtëpinë për të ftohtin e dimrit

Me ardhjen e dimrit në një shtëpi ajo çfarë shtohet në mënyrë të ndjeshme është fatura e energjisë.

Kjo për shkak të të ftohtit në vendin ku jetoni, por edhe si pasojë e rritjes së çmimeve në mbarë botën.

Prandaj është e rëndësishme të keni parasysh disa këshilla për të shmangur të ftohtin dhe faturat e kripura në fund të muajit.

Këshilla:

Izoloni shtëpinë

Edhe nëse nuk mund ta izoloni të gjithën, të paktën kujdesuni që të infestoni tek çatia apo muret që kanë më shumë kontakt me erën dhe shiun.

Sipas ekspertëve çereku i nxehtësisë që mund të shpërndani në shtëpi me anë të ngrohseve mund të humbasë nëse nuk keni një shtëpi të izoluar.

Një izolim i mirë do të mbajë të gjithë nxehtësinë brenda duke ju ulur për rrjedhojë faturën e energjisë për një kohë të gjatë.

Perde më të trasha

Rreth 40% e nxehtësisë del jashtë nga dritaret ndaj është mirë t’i mbuloni ato me perde të trasha.

Gjatë dimrit përdorni perde më të gjatë, të plota e të rënda në mënyrë qët ë parandaloni të ftohtin.

Youtube

Arkiva

Kategoritë