Mër, Shk 14, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ta parandalojmë irritimin e lëkurës së bebes?

Të gjithë fëmijët e porsalindur vuajnë nga irritimi i lëkurës në pjesët intime, kryesisht për shkak të pelenave.

Çfarë është skuqja e lëkurës nga pelenat?

Nëse zona e pelenës së fëmijës suaj duket e irrituar dhe e kuqe, shanset janë se është shkaktuar nga pelenat. Lëkura mund të jetë gjithashtu e fryrë pak dhe e ngrohtë, kur ju e prekni. Skuqja e pelenës mund të jetë e butë – disa puçra me gjemba të kuq në një zonë të vogël – apo të gjerë, me tendencë që gungat e kuqe të përhapen në bark dhe kofshët e fëmijës suaj.

Si e ka marrë fëmija im skuqjen nga pelenat?

Skuqja nga pelenat mund të shkaktohet nga ndonjë ushqim i ri që ndikon në urinën e fëmijës suaj. Këtu gjenden shkaqet më të mundshme:

Lagështia. Edhe pelena është me absorbues dhe lë pak lagështi në lëkurën e fëmijës suaj. Kur urina e fëmijës tuaj përzjehet me bakteret nga jashtëqitja e tij, ajo prishet dhe formon amoniak, i cili mund të jetë shumë i ashpër.

Ndjeshmëria kimike. Skuqje mund të jetë edhe rezultat i fërkimit të pelenës me lëkurën e tij, veçanërisht në qoftë se ai është veçanërisht i ndjeshëm ndaj kimikateve si aromat në një lloj pelene (njëpërdorimshme) ose detergjentëve të përdorur për të larë një pelenë prej rrobe.

Infeksionet. Zona e pelenës është e ngrohtë dhe me lagështi , pra një vend ideal për bakteret. Pra, është e lehtë për një infeksion bakterial ose myku që të shkaktojnë një skuqje të lëkurës, sidomos në të çarat dhe e lëkurës së fëmijës tuaj.

Cila është mënyra më e mirë për të trajtuar skuqjen?

Fillimisht ju duhet t’ia ndërroni llojin e pelenës së bebes tuaj.

Ne ju propozojmë pelenat Huggies, të cilat garantojnë rehati dhe butësi të lëkurës së të voglit tuaj.

Mbajeni fëmijën tuaj të pastër dhe të thatë duke ndryshuar pelenën e tij shpesh. Kjo mund të thotë që ta ndërroni atë edhe natën.

Huggies ofrojnë të gjitha llojet e pelenave duke filluar nga të posalindurit, e deri tek fëmijët të cilët janë në prag të largimit të tyre.

Në bazë të moshës së tyre, vijnë edhe llojet e pelenave adekuate për peshën, dhe nevojat që kanë fëmijët.

Pelenat Huggies mund t’i gjeni kudo në tregun tonë.

Youtube

Arkiva

Kategoritë