Die, Jan 23, 2022
Banner Top
Banner Top
Si prodhohen barnat?

Vendi ku prodhohen barnat, ka një rëndësi të madhe për cilësinë e vet medikamente, por a e dini se si prodhohen ilaqet?

Prodhimi i barnave është një proces industrial që kryhet nga kompanitë farmaceutike. Prodhimi i medikamenteve ndahet në disa procese si: mulliri, granulimi, veshja dhe shtypja e tabletave.

Në Kosovë është një fabrikë që është ndërtuar sipas standardeve evropiane.

“Trepharm’, përveç cilësisë së lartë të barnave, është e konceptuar në atë mënyrë që të jetë një prej institucioneve të zhvillimit të shkencës dhe edukimit, për të gjithë pasionantët e shkencave mjekësore.

Fabrika e barnave, posedon dy njësi të prodhimit.

“Trepharm”, posedon edhe një laborator modern I cili përveç se shërben për nevojat e saj mund të përdoret për matje të ndryshme nga Ministria e Shëndetësisë dhe agjencitë shtetërore ose private që merren me farmaceutikën. /Familja Jone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë