Hën, Mar 25, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ndikojnë emocionet në gjendjen fizike?

Gjendja fizike është e lidhur me emocionet tona. Kur e kemi të pamundur që t’i manaxhojmë ndjenjat negative, kjo mund të manifestohet edhe me probleme fizike.

Frika mund të shkaktojë alergji
Të dhënat tregojnë që disa lloje të alergjisë janë të lidhura me shëndetin mendor. Ekzema, temperatura e lartë dhe astma mund të shkaktohen nga sëmundjet mendore. Ju mund të vuani nga alergjia për vite me radhë, por të mos dihet shkaku. Frika e brendshme mund të jetë shkaktari pse ju përjetoni frikë!

Frika dhe obsesion mund të shkaktojë disa sëmundje
Ju mund të filloni të keni frikë për sëmundje të ndryshme, pa pasur një arsye për këtë frikë. Pasi mendoni shumë për atë sëmundje dhe filloni të obsesionoheni, sëmundja e caktuar mund të ndodhë!

Konfliktet emocionale dhe stresi mund të provojë probleme me sistemin digjestiv
Stomaku është i kontrolluar nga një sistem kompleks. Stresi mund të shkaktojë reagime brenda në stomak. Inflamacioni dhe gastriti mund të shkaktohet për shkak të stresit dhe konflikteve që mund t’i keni./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë