Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Shenjat e depresionit tek fëmijët

Ndonëse mund të mendohet që nga depresioni mund të vuajnë vetëm të rriturit, kjo gjë nuk qëndron.

Edhe fëmijët e vegjël mund të preken nga depresioni, prandaj prindërit duhet të jenë të kujdesshëm që t’i identifikojnë simptomat në fazat e hershme.

Sipas Centers for Disease Control and Prevention në SHBA, 3.2% e fëmijëve nga mosha 3 deri në 17 vjec, janë të diagnostifikuar me depresion. Kjo shifër mund të tregojë, se sa i shpeshtë është depresioni tek fëmijët.

Fëmijët me depresion ndihen të mërzitur dhe të pashpresë. Depresioni, është shumë më shumë se të ndjerit i mërzitur. Depresioni, mund të ndikojë edhe në sjelljen e fëmijëe.

Tek fëmijët e vegjël shenjat e depresionit mund të shkaktojnë edhe simptoma fizike si: dhimbje të stomakut.

Disa prej simptomave të zakonta të depresionit të fëmijëve janë:

Humbje e interesit në aktivitete që dikur kënaqej

Motivim i ulët

Ndryshim i orarit të gjumit

Ndryshim i orarit të ushqimit

Interesohet për vdekje

Ka pak vetëbesim/Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë