Enj, Tet 28, 2021
Banner Top
Banner Top
Sa kohë pas trajtimit të sëmundjeve malinje, mund të shkojmë në deti?

Intervistë: Dr. Ilir Kurtishi Onkolog
Drejtor i Institutit të Onkologjisë në Kosovë

Personat të cilën kanë përfunduar mjekimin efektivë dhe intensivë me kimioterapi ose me rrezatim, pas kontrollës së parë, që zakonisht bëhet dy deri në tre muaj pas përfundimit të mjekimit, me konsultë dhe rekomandim të mjekut, të vazhdohet jeta normal siç kanë bërë edhe para trajtimit të sëmundjes malinje.

Këta persona mund të vazhdojnë punën siç e kanë pasur edhe më parë, si dhe mund të organizojnë pushime verore sikur edhe vitet e më hershme.

Detaje tjera rreth kohës së kur mund të shkojmë në pushime pas trajtimit të suksesshëm të sëmundjeve malinje, çfarë duhet të kemi kujdes  e detaje tjera mund ti gjeni në intervistën e radhës të Onkologut Dr. Ilir Kurtishi.

Pas intervistës së çfarë duhet të kemi kujdes nëse jemi duke marr kimioterapi ose rrezatim gjatë temperaturave të larta, në këtë link iu sjellim çka duhet të kemi kujdes pas përfundimit të trajtimit. /Familja Jonë

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë