Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse nuk jeni të lumtur?

Ju mund ta dini kur nuk jeni vërtetë të lumtur, por arsyet që qëndrojnë pas emocioneve tuaja nuk mund të jenë gjithmonë aq të dukshme. Mund të jetë konfuz e edhe për të kuptuar nëse ajo që po përjetoni është vërtet trishtim apo nëse është depresion.

Në një artikull të Psikologjisë, Guy Winch, psikolog shpjegon ndryshimin.

Trishtimi është “një emocion normal njerëzor”, shkroi Winch. Të gjithë trishtohemi herë pas here. “Trishtimi zakonisht nxitet nga një ngjarje, përvojë ose situatë e vështirë, lënduese, sfiduese ose zhgënjyese,” shtoi ai.

Depresioni, nga ana tjetër, është një “gjendje emocionale anormale” mbizotëruese, sipas psikologut. “Kur jemi në depresion ndihemi të trishtuar për gjithçka,” shpjegoi Winch. Ashtu si trishtimi, depresioni është gjithashtu i zakonshëm. Sidoqoftë, është një çrregullim i madh i humorit – ai që duhet të vlerësohet nga një profesionist mjekësor.

Ashtu si ka shumë shkaqe të dukshme për t’u ndjerë i trishtuar, ka edhe shumë arsye jo aq të dukshme.

Sipas ekspertëve, këtu janë disa arsye të papritura pse nuk jeni të lumtur.

 • Ju nuk jeni të lumtur sepse nuk po jetoni momentin
 • Kalimi i tepërt i kohës në mediat sociale po ju bën të palumtur
 • Ju ndjeheni të trishtuar sepse po vendosni shumë para në gjërat material
 • Të qenit në një lidhje toksike mund t’ju ​​bëjë të jo të lumtur
 • Ju nuk jeni të lumtur sepse po izoloheni
 • Shmangia e emocioneve tuaja po ju bën të pakënaqur
 • Të rrethuarit nga negativiteti mund të çojë në pakënaqësi
 • Gjykimi i pandërprerë për veten ose të tjerët mund t’ju çojë në një rrugë të errët
 • Nuk keni qëllime në jetë dhe kjo ju ndalon nga të qenit i lumtur
 • Ju jeni nënshtruar ndaj vetë-keqardhjes
 • Jeni të përqendruar në marrje në vend që të jepni

Ndërsa bërja e disa ndryshimeve të thjeshta mund të funksionojë për t’ju ndihmuar kur nuk jeni i lumtur, e njëjta gjë nuk është e vërtetë për një çrregullim të madh të humorit si depresioni. Për dallim nga një periudhë trishtimi e përkohshme, depresioni mund të jetë afatgjatë dhe mund të kërkojë ndihmë profesionale./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë