Mër, Maj 24, 2023
Banner Top
Banner Top
Pse keni mavijosje në lëkurë pasi dhuroni gjak?

Shpeshherë pasi një person dhuron gjak, mund të ketë të mavijosura në atë pjesë të lëkurës – por pse ndodh kjo?

Kur një profesionist i kujdesit shëndetësor u merr gjak, ata futin një gjilpërë të vogël përmes lëkurës në venë.

Kjo procedurë dëmton përkohësisht murin e enëve të gjakut dhe shtresën e jashtme të lëkurës.

Mavijosja ndodh kur gjaku nga vena e dëmtuar rrjedh dhe del nën lëkurë. Disa njerëz përvec të mavijosurës mund të kenë edhe një fryrje të lehtë./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë