Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Piramida e ushqimit të shëndetshëm

Të ushqehesh shëndetshëm nuk do të thotë, të hash ushqime pa shije dhe të heqësh dorë nga gjitha ushqimet që i dëshiron. Në fakt, një dietë e shëndetshme do të thotë të kesh më shumë energji, shëndet dhe madje edhe humor më të mirë.

Piramida e Ushqimit të Shëndetshëm nga Harvard, ka publikuar mënyrën se si të ushqehemi shëndetshëm.

Fillojmë nga poshtë piramidës: Ushtrime fizike dhe kontrolli i peshës; ushqehu mirë në të gjitha vaktet; gjithmonë përgattë me vaj që kanë burim nga pemët; ha perime; konsumo 2 deri 3 fruta në ditë; konsumoni bajame, arra indiane dhe frut të thara; Vezët, peshku dhe mishi i bardhë duhet të jenë pjesë e pjatës tuaj; në dietë duhet të keni patjetër edhe produkte të qumështit apo edhe suplimente të kalciumit. Sipas kësaj piramide ju nuk duhet t’i lëni anash edhe ushqimet e preferuara siç janë: orizi i bardhë, buka e bardhë, patatet, pastat e mishi i kuq – por këto duhet t’i konsumoni në mënyrë të moderuar. Me masë ju mund të konsumoni edhe alkool. /Familja Jone

Healthy eating pyramid

Youtube

Arkiva

Kategoritë