Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Përfitimet nga joga

A keni menduar ndonjëherë pse joga është aq e famshme? Joga, ka shekuj që praktikohet tek disa kultura, pasi rritë mirëqenien, kualitetin e jetës dhe na mbron nga shumë probleme shëndetësore.

Praktikimi sistematik i jogës, kombinon ushtrimet fizike, relaksimin, kontrollimi e frymëmarrjes, meditimin dhe mendimet pozitive. Të gjithë këta faktorë ndikojnë tek njerëzit që e praktikojnë jogën, të ndihen më të shëndetshëm dhe më të lumtur.

Joga, ndihmon në menaxhimin e stresit. Stresi është një mënyrë natyrale se si trupi përgjigjet ndaj tensioneve fizike dhe emocionale. Të dhënat tregojnë që joga ulë nivelin e hormonit që shkakton stresin.

Praktikimi i jogës gjithashtu përmirëson shëndetin e zemrës./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë