Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Një goditje në kokë rritë mundësinë për prekjen nga Parkinsoni

Studimet e reja kanë treguar se një goditje e vetme në kokë mund të rrisë gjasat për sëmundjen e Parkinsonit.

Hulumtuesit kanë analizuar mbi 300 mijë vetarëanë të luftës të cilët kishin përjetuar goditje në kokë apo dëmtim të trurit dhe kanë gjetur që më shumë se 50 përqind e tyre, kishin rrezik për tu prekur nga sëmundjet neurodegjenerative.

Ekspertët tregojnë se trajtimi i goditjeve nuk majfton, madje edhe tronditjet më të vogla që nuk i vërejmë mund të shkaktojnë probleme në tru të cilat mund të dërgojnë deri në zhvillimin e sëmundjeve si CTE, Alzheimer apo Parkinson. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë