Enj, Sht 21, 2023
Banner Top
Banner Top
Mite për diabetin

Janë disa mite që qarkullojnë për shumë sëmundje, pëfshirë edhe diabetin.

Një mit për diabetin është që ai shkaktohet nga ushqimet e sheqerosura. Fakti është që trupi humbet aftësinë për ta shndërruar ushqimin që hani në energji.

Miti tjetër për diabetin është që karbohidratet bëjnë keq. Kjo nuk është e vërtetë. Jo të gjitha karbohidratet ndikojnë për të keq. E vërteta është që karbohidratet ndikojnë në nivelin e sheqerit në gjak, por ju duhet të keni kujdes sasinë që e konsumoni. Disa karbohidrate kanë vitamina, minerale dhe fibra. /Famlja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë