Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Llojet dhe simptomat e kancerit të fytit

Ekzistojnë dy lloje të kancerit të fytit: i faringut dhe laringut.

Kanceri i faringut zhvillohet në faring kurse ai i laringut zhvillohet në laring.

Janë disa simptoma të hershme që mund të identifikohen kur bëhet fjala për kancerin e fytit.

Simptomat e përgjithshme janë: dhimbje e fytit, vështirësi në përtypje, ndryshim i zërit, gungë në fyt si dhe humbje të peshës.

Një person që ka kancer të fytit mund të përjetojë: vështirësi në lëvizjen e gjuhës, vështirësi në hapjen e gojës, të kolla të përhershme, gjakderdhje nga hundët dhe kokëdhembje./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë