Sht, Sht 23, 2023
Banner Top
Banner Top
Largoni dhimbjet e shpinës me këto metoda!

Dhimbja e shpinës është një sëmundje e zakonshme, duke prekur tetë nga dhjetë vetë në një pikë në jetën e tyre.

Shpina ka një punë të vështirë në atë që ajo duhet të mbështesë peshën e trupit të sipërm dhe ende të jetë në gjendje të bëj kthesë në çdo drejtim. Tendosja më e madhe është e vendosur në pjesën e poshtme të shpinës, veçanërisht në mesin e njerëzve që rrinë shumë ulur ose që janë joaktivë.

Shumë kushte mund të shkaktojnë dhimbje prapa. Disa, si shtatzënia dhe tensioni emocional, janë të zakonshme, dukuri natyrore.

Faktorë të tjerë që kontribuojnë në problemet mbrapa përfshijnë trauma fizike, lëndime atletike, palestër fizike të dobët ose mbipeshë.

Shembuj shtesë:

Përdorimi i tepruar ose përdorimi i pahijshëm i shpinës (mekanika e dobët e trupit) mund të shkaktojë spazma të dhimbshme të muskujve ose tendosje mbrapa, dmth, shtrirjen ose thyerjen e muskujve

Muskujt e dobët të barkut mund të shkaktojnë shtrembërim të prapmë, dmth, ligamentet e shtrirë ose të shqyer, në vend të muskujve, për shkak të pozicionimit të pahijshëm të shtyllës kurrizore

Disqet e rrokullisura mund të shkaktojnë dhimbje nëse ato shtypin nervat kurrizore. Dhimbja mund të rrezatojë në këmbë, si dhe në shpinë

Sforcimi ose dëmtimi i indeve të buta, dytësore për lëndim

Qëndrimi i pahijshëm mund të shkaktojë tendosje ose prerje të prapme për shkak të lakimit të pahijshëm, ngritjes, uljes ose qëndrimit

Mënyrat për të lehtësuar dhimbjen e shpinës:

Akull ose ngrohje? Aplikimi i akullit ose i nxehtësisë në muskujt e lënduar mbrapa mund të lehtësojë shumë dhimbjen.

Akulli mund të aplikohet në çdo kohë. Përdoreni akullin për 10-20 minuta, duke vendosur një peshqir të lagur në mes të qeseve të akullit dhe trupit tuaj.

Nxehtësia nuk rekomandohet për 48 orët e para pas fillimit të dhimbjes së shpinës. Pas 48 orësh, përdorimi i nxehtësisë ose akullit përgjithësisht varet nga ajo që ju bën juve tëndiheni më mirë. Përdorni ngrohjen për një maksimum prej 20 minutash në të njëjtën kohë.

Lëvizjet prapa ose përpara: Disa njerëz mendojnë se bërja e lehtë e prapambetjes ose e kthesës mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjeve të shpinës. Nëse një stërvitje ul simptomat tuaja, përsëriteni shpesh gjatë gjithë ditës./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë