Die, Nën 26, 2023
Banner Top
Banner Top
Komunikimi online, arsyeja e depresionit tek të rinjtë

Çdo herë e më shumë të rinjtë dhe adoleshentët, po ndihen të palumtur, në depresion e në ankth. Për këtë arsye janë bërë disa hulumtime për të parë se cilat janë arsyet kryesore pse disa persona ndihen të palumtur.

Psikologët argumentojnë që faktori kryesor për depresion mes të rinjve është mungesa e bisedave reale.

Të rinjtë e sidomos edhe fëmijët  më shumë kalojnë kohë duke biseduar online ose duke shikuar video, se sa duke e bërë një bisedë të vërtetë. E kjo del të jetë një prej arsyeve kryesore pse të rinjtë ndjehen më pak të lumtur. Gjithashtu rrjetet sociale, kanë një ndikim të madh tek vetëbesimi i fëmijëve dhe të rinjtë. Ata janë të ekspozuar tërë kohës tek pamjet e bukura, e jeta joreale që paraqesin të tjerët në rrjete sociale. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë