Sht, Mar 23, 2024
Banner Top
Banner Top
I lini flokët të thahen vetë? Ju po I shkatërroni ato!

Tharësen së flokëve e konsiderojmë si armikun më të madh të tyre dhe dëshira jon gjithmonë është që t’i lëmë flokët të na thahen vetë.

Por, a po i mbrojmë më shumë në këtë formë?!

Absolutisht jo, të paktën sipas Dr. Tim Moore, akademik në Cambridge i cili thotë se tharja natyrale është akoma më dëmtuese për flokët se vetë tharësja.

Që në momentin që i njomni flokët ndryshon automatikisht struktura e tyre molekulare.

Nëse do t’i mbani për shumë gjatë të lagur, një sasi e lartë uji do të absorbohet dhe pa e kuptuar do t’i dobësoni akoma më shumë flokët.

Bëhet pikërisht e gjitha kjo shkak për djegien dhe krijimin e majave dyshe.

Zgjidhja më e mirë është të përdorni tharësen elektrike dhe ta mbani mundësisht 15 centimetra larg flokëve.

Tags:

Lajme te ngjajshme

Youtube

Arkiva

Kategoritë