Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Higjiena e gojës e lidhur me gjithë shëndetin

Bakteriet në gojë mund të jenë shkaktare për shumë sëmundje të tjera.

Hulumtuesit kanë gjetur të dhëna intriguese në lidhje me rrezikun e kancerit të pankreasit dhe ezofagut – e kjo lidhje pikërisht për shkak të higjienës së dobët të gojës.

Gjithashtu, mungesa e higjiena orale është lidhur edhe me probleme  kardivaskulare.

Sipas studimit të publikuar në European Journal of Preventive Cardiology, nëse i pastroni dhëmbët rregullisht ju e ulni mundësinë për tu prekur nga sëmundjet e zemrës.

Higjiena e dobët e gojës mund të provoë bakteremi kalimtare dhe inflamacion sistematik”,shprehet drejtuesi i këtij hulumtimi, Dr Tae-Jing  Song.

Gjithashtu sipas Song, pastrimi i rregullt i dhëmbëve ulë mundësinë për 12% e prekjes nga sëmundjet e zemrës./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë