Mar, Shk 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Gjërat elementare që nënat duhet të ua mësojnë vajzave adoleshente

Lidhja mes nënës dhe vajzës së saj, është më e fortë se secila lidhje tjetër. Sipas një hulumtimi, nëna mund të ‘lexojë mes rreshtash’ vajzën e vet dhe të dijë saktësisht se cfarë vajza po mendon. Për këtë arsye sidomos gjatë adoleshencës, vajzat dëshirojnë që të fitojnë pavarësi dhe të mos qëndrojnë shumë me nënën e tyre.

Gjatë kësaj faze, është e rëndësishme që nëna të jetë sa më e sinqertë që të jetë e mundur

Ja disa gjëra që nënat duhet të ja thojnë vajzave në kohë adoleshence.

“Përrallat janë gënjeshtra”
Nënat duhet t’i tregojnë vajzave të tyre që gjithë përrallat dhe filmat romantik që shikon, nuk janë të vërteta. Adoleshentet duhet të kuptojnë që bota jashtë nuk është aq e rregullt sa në një përrallë, prandaj gjatë jetës reale do të ballafaqohen me thyerje zemre.

“Planet e tua shumë shpesh do të dështojnë”
është mirë t’i tregoni që jo gjitmonë gjërat ndodhin ashtu sic i planifikon. Në realitet, gjërat rrallë ndodhin ashtu sic i planifikon. Të bësh gabime është pjesë e jetës, por gjithë cfarë duhet të bësh është të kesh besim në vetvete.

“Nuk bën ta kënaqni cdokënd”
Nënat duhet t’i tregojnë vajzave të tyre, që nuk është mirë t’i kënaqni të tjerët kur në fund vetëm dëshpëroheni./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë