Pre, Maj 7, 2021
Banner Top
Banner Top
Finlandë, pushim i njëjtë prindëror për babain dhe nënën

Qeveria finlandeze, ka paralajmëruar planin që të dy prindërve të ju jepet pushimi i njëjtë prindëror – në mënyrë që t’i shtyjë baballarët të kalojnë më shumë kohë me fëmijët e tyre,

Pushimi prindëror do të rritet deir në 14 muaj, që i bie 164 ditë për të dy prindërit.

Përndryshe shteti fqinj i Finlandës, Suedia, ka sistemin më të mirë sa i përket pushimit prindëror me nga 240 ditë për të dy prindërit.

Qeveria finlandeze beson që kjo lloj politike do të “promovojë mirëqenien dhe barazinë gjinore”./FamiljaJone

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë