Hën, Mar 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Dhimbjet e nofullës nga artriti reumatik

Artriti reumatik, shkakton dhimbje dhe inflamacion në nyje.  Kur artriti prek nofullën, shpesh mund të shkaktojë dhimbje dhe ndjesi të pakëndshme gjatë përtypjes.

Dhimbja e nofullës, është në prej dhimbjeve më të shpeshta të pacientëve me artrit reumatik, kur kjo sëmundje nuk kontrollohet si duhet.

Artriti afekton të gjithë nyjet njëlloj, prandaj njerëzit mund të ndjejnë simptomat në të dy pjesët e nofullës.

Artriti reumatik është një sëmundje autoimune që bën që sistemi imunitar t’i sulmojë qelizat e shëndetshme rreth kyçeve.

Ndonëse, artriti reumtik kryesisht ndikon në duar dhe në gjunjë, mund të ndodhë që të shkaktojë dhimbje edhe në nofull.  Për shkak të dhimbjeve të nofullës, pacienti e ka të vështirë të ushqehet, të flasë e madje edhe të flejë. Zakonisht dhimbjet e nofullës shfaqen në fazën e hershme të artritit reumatik. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë