Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Dehidratimit në këto ditë të nxehta!

Të qëndroni të hidratuar është thelbësore për shëndetin, por Universiteti i Floridas thotë se tre të katërtat e njerëzve nuk pinë ujë mjaftueshëm. Dehidrimi shkaktohet kur trupat tanë humbin më shumë lëngje sesa marrim. WebMD shpjegon se ne natyrisht humbim lëngje çdo ditë nga çdo gjë, nga avujt e ujit në frymën tonë, deri te urina dhe djersa.

 Problemi është, se mos marrja e ujit të mjaftueshëm mund të shkaktojë simptoma serioze. Për këtë arsye, është e rëndësishme të kuptoni shenjat e dehidrimit, madje edhe në formën e saj më të butë, në mënyrë që të mbani trupin tuaj – që është 60 për qind e ujit – të funksionojë siç duhet.

Një nga mënyrat më të mira për të treguar nëse jeni i dehidruar është të shikoni ngjyrën e urinës. Nëse është diçka më e errët se një ngjyrë e zbehtë kashte, ju nuk po pini mjaftueshëm lëngje.

Simptoma të tjera përfshijnë:

hundë dhe gojë të thatë;
lodhje;
mungesa e përqendrimit;
të vjellja;
dhimbje koke;
kapsllëk;
infeksione të traktit urinar.


Youtube

Arkiva

Kategoritë