Mar, Jan 25, 2022
Banner Top
Banner Top
Danimarka do të ofrojë dozën e katërt të vaksinës për më të rrezikuarit

Danimarka do të ofrojë dozën e katërt të vaksinës kundër koronavirusit për qytetarët e rrezikuar, pasi po përballet me një numër rekord të personave të infektuar me llojin omicron, tha sot ministri i Shëndetësisë Magnus Hojnike.

Sipas agjencisë Reuters, kjo lëvizje nga Ministria e Shëndetësisë pasoi vendimin për lehtësimin e masave kufizuese.

“Tani po kalojmë në një kapitull të ri, pra në vendimin për ofrimin e dozës së katërt të vaksinës për qytetarët më të rrezikuar”, tha ministrja Hojnike.

Në mesin e dhjetorit të vitit të kaluar, Danimarka shënoi një rritje të numrit të rasteve ditore, gjë që çoi në masa të reja kufizuese, duke përfshirë mbylljen e teatrove, kinemave, parqeve argëtuese dhe qendrave të konferencave, si dhe masa për të kufizuar turmat e mëdha në dyqane.

“Ne nuk jemi në skenarin më të keq,” u tha Hojnike gazetarëve, duke shtuar se epidemia po mbahej përsëri nën kontroll.

Qeveria thuhet se ka rihapur teatrot, kinematë dhe muzetë, si dhe qasjen në ngjarje sportive në natyrë, dhe gjithashtu ka sugjeruar lejimin e koncerteve të brendshme me një maksimum prej 500 vizitorësh.

Arkiva

Kategoritë