Pre, Dhj 3, 2021
Banner Top
Banner Top
Çfarë duhet të bëni kur ndryshon moti?

Si të parandaloni një kërcim presioni në ndryshimin e motit dhe çfarë të bëni për të shmangur komplikimet

Nëse keni vënë re se presioni juaj “kërcen” kur moti është i ftohtë, mos u habitni, është një dukuri e zakonshme, transmeton Telegrafi.

Temperaturat e ulëta çojnë në ngushtimin e enëve të gjakut, gjë që rrit presionin, sepse nevojitet më shumë forcë për të “detyruar” gjakun të kalojë nëpër venat dhe arteriet e ngushtuara.

Lajmi i keq për të gjithë ata që vuajnë nga hipertensioni është se moti i ftohtë sapo nuk ka arritur, dhe si ta përgatisim trupin për këto “stuhi gjeomagnetike” dhe të ruajmë shëndetin.

Ndryshimet e papritura të presionit atmosferik shpesh shkaktojnë përkeqësim të shëndetit dhe më të rrezikuarit janë ata që kanë probleme me hipertensionin.

Është veçanërisht e rëndësishme që kjo kategori njerëzish të ndjekin parashikimin e motit, sepse do t’i ndihmojë ata të përgatiten në kohë dhe të marrin masat e nevojshme preventive.

Gjëja më e rëndësishme është të keni me vete një ilaç për hipertensionin, të cilin mund ta merrni vetë nëse vini re se presioni i gjakut po rritet.

Është mirë që këto ditë të reduktoni aktivitetin fizik dhe ju shmangni situatat stresuese që ndikojnë në rritjen e presionit të gjakut, thotë mjekët të cilët rekomandojnë një dietë të lehtë pa mish dhe përbërës të tjerë që ndikojnë edhe në hipertension.

Arkiva

Kategoritë