Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
3 mite mbi depresionin

Në vitin 2017, rreth 7% e të rriturve në SHBA kanë përjetuar së paku një episod të depresionit Kjo e bën depresionin një prej sëmundjeve mendore më të shpeshta në SHBA.
Pavarësisht që tani flitet më shumë për depresionin, sërish ekzistojnë disa mite për të.
Më poshtë mund t’i lexoni disa mite që qarkullojnë për depresionin.

Depresioni nuk është një sëmundje
Disa njerëz vazhdojnë të besojnë që depresioni nuk duhet trajtuar dhe që varet nga personi – nëse dëshiron që të mos ndjehet në depresion. Kjo gjë nuk është e vërtetë.
Depresioni ndikon në gjendjen fizike dhe mendore.

Depresioni trajtohet vetëm me medikamente
Antidepresantët, mund të përmirësojnë kemikalet në tru për të menaxhuar stresin dhe humorin, por ato nuk funksionojnë për të gjithë

Depresioni paraqitet pas një ngjarje traumatike
Faktor të ndryshëm mund të ndikojnë te shfaqja e depresionit e jo domosdoshmërisht një ngjarje traumatike./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë