Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Thonjtë dhe shëndeti: Çfarë problemi po paralajmërojnë ata?


A e dini se thonjtë tuaj mund të zbulojnë të dhëna për shëndetin tuaj të përgjithshëm?

Një prekje e bardhë këtu, një nuancë rozë atje, ose disa gërvishtje ose gunga mund të jenë një shenjë e sëmundjeve në trup.

Problemet në mëlçi, mushkëri dhe zemër mund të shfaqen në thonjtë tuaj.


Vazhdoni të lexoni për të mësuar se cilat sekrete mund të zbulojnë thonjtë tuaj.

Thonjtë e zbehtë

Thonjtë shumë të zbehtë ndonjëherë mund të jenë shenjë e një sëmundje serioze, siç janë:
Anemia
Dështimi kongjestiv i zemrës
Sëmundja e mëlçisë
Mosushqimi

Thonjtë e bardhë

Nëse thonjtë janë kryesisht të bardhë me rripa më të errët, kjo mund të tregojë probleme të mëlçisë, siç është hepatiti. Në këtë imazh, ju mund të shihni se gishtat janë gjithashtu të verdhë, një tjetër shenjë e telasheve në mëlçi.

Thonjtë e verdhë


Një nga shkaqet më të zakonshme të thonjve të verdhë është një infeksion i kërpudhave. Ndërsa infeksioni përkeqësohet, shtrati i gozhdës mund të tërhiqet dhe thonjtë mund të trashen dhe shkërmoqen. Në raste të rralla, thonjtë e verdhë mund të tregojnë një gjendje më të rëndë siç janë sëmundja e rëndë e tiroides, sëmundja e mushkërive, diabeti ose psoriasis.

Thonjtë kaltërosh

Thonjtë me një nuancë kaltëroshe mund të nënkuptojnë se trupi nuk po merr oksigjen të mjaftueshëm. Kjo mund të tregojë një problem të mushkërive, siç është emfizema. Disa probleme të zemrës mund të shoqërohen me thonjtë kaltërosh.

Thonjtë e thyer

Nëse sipërfaqja e thonjve është e shqyer ose groposur, kjo mund të jetë një shenjë e hershme e psoriasis ose artritit inflamator./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë