Enj, Qer 1, 2023
Banner Top
Banner Top
Stresi ua shton kaloritë njëjtë si një hamburger i dyfishtë

Paratë, puna dhe përgjegjësitë në familje janë tre arsyet kryesore pse gratë stresohen.

Studimet tregojnë që stresi mund të shkaktojnë probleme jo vetëm psikologjike por edhe fizike.

Një grup i hulumtuesve nga Universiteti i Yale, kanë analizuar ngjarjet stresuese dhe ndryshimin në peshë – dhe kuptuan që stresi ka rol tejet pozitiv.

Stresi dhe ankthi, jo vetëm që ndikojnë për keq në trupin e njeriut por inkurajojnë shtimin e peshës e madje sipas tyre stresi shton kaloritë aq sa mund të shtohet me ngrënien e dy hamburgerëve!

Hulumtuesit kuptuan që episodet stresuese rritin nivelin e kortizolit.  Sipas tyre, stresi ngadalëson metabolizmin duke ngritur nivelin e insulinës./FamiljaJone

Youtube

Arkiva

Kategoritë