Die, Mar 24, 2024
Banner Top
Banner Top
Simptomat e tumorit të trurit!

Një tumor i trurit është një rritje e qelizave abnormale në indet e trurit. Tumoret e trurit mund të jenë pa qeliza të kancerit, apo malinje, me qeliza të kancerit që rriten shpejt. Disa janë tumore primare të trurit, të cilat fillojnë në tru. Të tjerët janë metastazë, dhe ato fillojnë diku tjetër në trup dhe lëvizin në tru.

Tumoret e trurit mund të shkaktojnë shumë simptoma.

Disa nga më të zakonshmet janë:

Dhimbje koke, shpesh në mëngjes

Përzierje dhe vjellje

Ndryshime në aftësinë tuaj për të folur, dëgjuar ose parë

Probleme me bilancin ose ecjen

Problemet me të menduarit ose kujtesën

Ndjenja e dobët ose e përgjumur

Ndryshime në disponimin ose sjelljen tuaj.

Mjekët diagnostikojnë tumoret e trurit duke bërë një provim neurologjik dhe teste duke përfshirë një MRI, CT scan, dhe biopsi.

Mundësitë e trajtimit përfshijnë pritjen vigjilente, kirurgjinë, terapinë me rrezatim, kimioterapinë dhe terapinë në shënjestër.

Terapia e synuar përdor substanca që sulmojnë qelizat e kancerit pa dëmtuar qelizat normale. Shumë njerëz marrin një kombinim të trajtimeve.

Kujdesi ditor i të rriturve është një program i planifikuar i aktiviteteve mbështetëse të dizajnuara për të promovuar mirëqenien për ata që duan të mbeten pjesë e komunitetit, por nuk mund të menaxhojnë më në mënyrë të pavarur.

Kujdesi ditor i rritur mund të jetë një zgjedhje e mirë nëse pacienti:

Eksperienca e vështirë në kryerjen e aktiviteteve të përditshme të jetesës

Ka probleme në përpunimin e mendimeve ose njohjen e mjedisit të njohur

Merret me probleme të kujtesës

Nuk duhet të lihet vetëm për një periudhë të gjatë

Në zgjedhjen e një qendre të kujdesit ditor të rritur, merrni në konsideratë terapitë fizike dhe profesionale në dispozicion, mundësitë për të biseduar, monitorimin e kujdesit shëndetësor dhe shërbimet e kujdesit personal nga të cilat mund të përfitojë anëtari i familjes suaj. Disa qendra të kujdesit ditor të rritur ofrojnë transport për në dhe nga qendra, shërbimet mbështetëse të kujdestarit dhe shërbimet e monitorimit të shëndetit./Familja Jonë

Tags:

Lajme te ngjajshme

No Related Article

Youtube

Arkiva

Kategoritë