Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Simptomat dhe arsyet e tipit 2 të diabetit tek fëmijët

Tipi 2 i diabetit është shumë problematik tek fëmijët. Sipas American Diabetes Association rreth 193 mijë amerikanë nën moshën 20 vjecare, kanë tipin 1 apo 2 të diabetit.

Arsyeja pse tipi 2 i diabetit është i përhapur tek fëmijët nuk dihet ende, por faktorët e rrezikut janë:

  • Mbipesha
  • Të kesh nënën me diabet – sidomos gjatë periudhës së shtatzënisë
  • Të kesh familjarë që kanë tipin 2 të diabetit

Simptomat e tipit 2 të diabetit tek fëmijët janë njëjtë sikur tek të rriturit e ato përfshijnë:

  • Etje dhe urie
  • Urinim i shpeshtë
  • Vështirësi në shikim

Youtube

Arkiva

Kategoritë