Hën, Nën 27, 2023
Banner Top
Banner Top
Si t’i lehtësoni dhimbjet nga dalja e dhëmbëve të pjekurisë?

Dhëmbi i pjekurisë, mund të shkaktojë shumë dhimbje. Këta dhëmbë quhen ‘të pjekurisë’ për shkak se dalin kur personi është në moshën 18 deri në 25 vjec.

Janë disa metoda se si t’i lehtësoni dhimbjet e daljes së këtyre dhëmbëve.

Ujë i ngrohtë me krip – është një disinfektant natyral. Për t’i lehtësuar dhimbjet nga dhëmbët e pjekurisë ju duhet ta pastroni gojën. Këtë gjë, duhet ta bëni 4 deri në 5 herë në ditë.


Sodë të bukës me pastë dhëmbësh – shtoni sodë buke në pastë të dhëmbëve dhe aplikoni në vendin ku e dhëmbit të pjekurisë. Kjo do ua lehtësojë dhimbjen.


Aplikoni akull – në vendin ku është duke të dal dhëmbi i pjekurisë. Përdorni këtë metodë për 15 minuta dhe përsëritni disa herë në ditë. Kjo metodë do ua lehtëosjë dhimbjen dhe nuk do lejojë që të keni fryerje të faqes. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë