Sht, Kor 20, 2024
Banner Top
Banner Top
Si t’i dalloni shenjat e hershme të kancerit në stomak

Kanceri i stomakut në fazën e hershme rrallë shkakton simptoma. Kjo është një nga arsyet që ky kancer është kaq i vështirë për tu zbuluar herët.

 Shenjat dhe simptomat e kancerit të stomakut mund të përfshijnë:

Oreks i dobët

Humbje e peshës (pa provuar)

Dhimbje barku

Siklet i paqartë në bark, zakonisht mbi kërthizë

Një ndjenjë e plotësisë në pjesën e sipërme të barkut pasi të hani një vakt të vogël

Urth ose dispepsi

Të përziera

Të vjella, me ose pa gjak

Grumbullim i lëngjeve në bark

Gjak në jashtëqitje

Anemi.

Shumica e këtyre simptomave ka gjasa të shkaktohen edhe nga gjëra të tjera përveç kancerit, të tilla si virus në stomak ose ulçerë. Personat që kanë ndonjë prej këtyre problemeve, veçanërisht nëse nuk ikin ose përkeqësohen, duhet të kontaktojnë mjekun e tyre në mënyrë që të gjendet shkaku dhe të trajtohet.

Meqenëse simptomat e kancerit të stomakut shpesh nuk shfaqen derisa sëmundja të avancohet, vetëm rreth 1 në 5 kancere të stomakut në Shtetet e Bashkuara gjendet në një fazë të hershme, përpara se të përhapet në zona të tjera të trupit./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë