Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
Si të ballafaqoheni me ndarje?

Ndarjet nuk janë fare të lehta. Madje disa persona kur ndahen nga një lidhje dashurie, përjetojnë edhe depresion.

Por si të mund të ballafaqoheni me ndarje?

Pranoni ndarjen me maturi – pasi shumë persona kur ndahen nga partnerët e tyre, mund të mendojnë që kanë humbur gjithcka që kanë.

Pas një ndarje, ndonëse mund të ju duket sikur gjithcka ka përfunduar – gjërat mund në fillojnë e të marrin kahje për të mirë (së paku kështu e thotë shkenca). Sipas një hulumtimi të publikuar në revistën The Journal of Positive Psychology, duhet gjithsej 11 javë që të shëroheni nga një ndarje.

Është në rregull të ndiheni të lënduar – dhe për këtë gjë nuk duhet të ndiheni të turpëruar. Psikologët sugjerojnë që të mos shtireni dhe ta pranoni që jeni të lënduar./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë