Mar, Qer 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Si ta lehtësojmë stresin?

Stresi është një gjendje e pakëndshme e zgjimit emocional dhe fiziologjik që njerëzit provojnë në situata që ata i perceptojnë si të rrezikshme apo kërcënuese për mirëqenien e tyre.

Më poshtë mund të shihni disa hapa se si të arrini të lehtësoni atë.

1. Flisni për këtë

Ndani ndjenjat dhe shqetësimet tuaja me një partner, anëtar të familjes, shok, koleg pune ose profesionist të shëndetit mendor. Kur të ndiheni të stresuar, bisedat mund të ofrojnë një çlirim dhe një perspektivë të re.

2. Merrni një hobi

Nëse është aq e thjeshtë sa mbjellja e luleve ose si punimet e drurit, një hobi apo aktivitet që ju pëlqen vërtet mund të ndikojë shumë në uljen e stresit. Ju e dini se është e rëndësishme që të gjeni kohë për veten, prandaj filloni që sot.

3. Provoni yoga

Yoga ka ofruar një numër përfitimesh shëndetësore për mijëra vjet. Studimet tregojnë se Hatha yoga – një formë e butë e stërvitjes që përdor frymëmarrje të thellë – mund të ndihmojë njerëzit të shërohen nga situata stresuese. Bisedoni me mjekun tuaj para se të filloni ndonjë program ushtrimesh.

4. Merrni frymë të ngadaltë dhe të thellë

Ushtrimet e frymëmarrjes mund të ndihmojnë në lehtësimin e stresit. Thithni ajrin ngadalë përmes hundës tuaj dhe nxirreni nga goja ndërsa thoni një fjalë relaksuese. Ndalo, dhe pastaj përsërit këtë deri në 15 frymëmarrje. Bëni këtë ushtrim disa herë çdo ditë.

5. Mësoni të thoni, “Jo”

Ne jetojmë në një shoqëri ku shumë njerëz ndiejnë nevojën për të “bërë të gjitha”. Sigurisht, është e rëndësishme të bëni më të mirën tuaj, por vazhdimisht mbi premtimet në punë (edhe nëse e doni punën tuaj) ose mbi-kryerjen në jetën tuaj sociale (madje edhe duke bërë gjëra që ju pëlqen) mund të shkaktojnë stres./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë