Mër, Kor 17, 2024
Banner Top
Banner Top
SI SHKAKTOHET ALERGJIA?

Alergjia vjen si rezultat kur sistemi imun, i cili në kushte normale e mbron trupin, te disa persona tregon ndjeshmëri të tepërt ndaj disa materieve që nuk janë të dëmshme dhe kushteve atmosferike.

Këto efekte të ndjeshmërisë quhen “ndjeshmëri e tepërt” ose “alergji”.

Materiet që shkaktojnë reaksione alergjike quhen “alergjenë”.

Këto materie mund të merren përmes frymëmarrjes, përmes lëkurës si rezultat i kontaktit apo edhe përmes rrugëve orale nga ushqimi.

Kur sistemi imun ballafaqohet me materie të panjohura, mësohet t’i identifikoj dhe t’i memorizoj ato materie.

Ndërsa në ballafaqimet e mëvonshme shumë shpejtë zhvillohet reaksioni alergjik./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë