Enj, Sht 21, 2023
Banner Top
Banner Top
Si mund të lehtësojmë dhembjen e fytit?

Kur shfaqen shenjat e dhembjes së fytit të tilla si djegie, gërvishtje fyti etj shpesh rekomandohet pushim në ambient me temperaturë mesatare konstante, me ajrosje të shpeshtë dhe njomje të ajrit, pirje të lëngjeve të ngrohta si çaj, lëngje jo të nxehta, ngrënia e supave të ngrohta. Duhet të shmangen ushqimet pikante, pijet e gazuara, tymi i cigares dhe alkooli sepse irritojnë më shumë mukozën e infektuar. Shpërlarja tradicionale e fytit dikur bëhej me çaj sherbele, por kohët e fundit më shumë përdoren preparatet e gatshme farmaceutike në formën e spërkatësit, lëngut ose tabletave. /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë