Enj, Tet 28, 2021
Banner Top
Banner Top
Sa është e rëndësishme t’i paketoni ilaçet për fëmijët tuaj gjatë udhëtimit me avion?

 Medikamentet për fëmijë duhet të vendosen në bagazhin e dorës gjatë fluturimit në rast se sëmuren gjatë udhëtimit, sugjeron një studim i ri.

Ekspertët amerikanë thonë se shumica e incidenteve në fluturim përfshijnë kushte të përbashkëta që duhet të trajtohen lehtësisht – por linjat ajrore shpesh dështojnë të mbajnë barna të fëmijëve.

Ata thonë se analiza e tyre duhet të ofrojë një “listë të pazarit” për kompanitë ajrore.

Një ekspert i Britanisë së Madhe tha se prindërit që përgatiten për pushimin e tyre veror duhet të sigurohen që të marrin me vete medikamente të nevojshme.

Përkeqësimi dhe vjellja janë kushtet më të zakonshme, të vërejtura në një të tretën e incidenteve, të ndjekura nga ethet ose uria (22%) dhe reaksionet alergjike akute (5.5%).

Çfarë mund të merrni në një fluturim?

Jeni i lejuar të merrni “ilaçe esenciale” prej më shumë se 100ml, duke përfshirë ushqime të lëngshme dhe inhalatorë, si dhe pajisjet mjekësore.

Por ju duhet të keni një letër nga mjeku juaj ose një kopje të recetës me ju.

Avionët që fluturojnë me ngarkesë të shkurtër janë të detyruar të mbajnë vetëm një çantë bazë të ndihmës së parë, që përmban gjëra të tilla si fashat dhe fshinët antiseptikë. Por, nëse një fëmijë ka astmë ose alergji, ata duhet të kenë pajisjet e tyre me ta.

Mjekët sugjerojnë që prindërit të marrin “doza të sigurta” të barnave të zakonshme si paracetamol të lëngshëm për ethe ose kripërat e rehidratimit për sëmundje dhe diarre.

‘Fëmijët nuk janë të rritur të vegjël’

Aparatet e ndihmës së shpejtë të avionit shpesh përmbajnë inhalatorë të astmës dhe aspirina, por medikamentet kanë tendencë të jenë në formë pilule, të cilat fëmijët nuk janë në gjendje t’i gëlltisin.

Dr Alexandre Rotta, i cili udhëhoqi studimin, tha:

 “Prindërit duhet të marrin masa paraprake për të shmangur ngjarjet mjekësore gjatë fluturimit kur është e mundur”.

“Të dy linja ajrore dhe prindërit duhet të jenë të vetëdijshëm për sëmundjet më të zakonshme dhe të jenë të përgatitur për t’u marrë me to.

“Por tani për tani, nëse jeni prind që udhëton me një fëmijë, ju rekomandojmë që të mbani medikamentet që mendoni se fëmija juaj mund të ketë nevojë për to”.

“Fëmijët nuk janë të rritur të vegjël dhe prandaj kanë nevojë për ilaçe që janë të sigurta dhe të përshtatshme për ta”. /Familja Jonë

Tags: ,

Lajme te ngjajshme

No Related Article

0 Comments

Leave a Comment

Arkiva

Kategoritë