Sht, Mar 23, 2024
Banner Top
Banner Top
Rreziku nga gurët urinar gjatë ditëve me  temperatura të larta!

Gjatë ditëve me temperatura të larta trupi i njeriut humbë një pjesë të madhe të lëngjeve me djersë dhe avull gjatë frymëmarrjes, si rezultat mundësia për të u formuar gurët urinar në trupin tonë është më e madhe.

Por si ta shmangim këtë?

Për të shmangur formimin e gurëve në veshkë, gjatë temperaturave të larta duhet konsumuar sa më tepër lëngje, që nënkuptojmë ujë dhe lëngje frutash që përmbajnë citrate( limonë, mollë, mandarina…)

Konsumimi i pemëve dhe perimeve është më se i preferuar.

Çfarë duhet të largojmë nga menyja jonë?

Për të evituar formimin  e gurëve urinar duhet të largojmë konsumimin e lëngjeve me kofin dhe oskalate (Cocacola, qaji i zi, kafja, vera e kuqe)

Gurët në veshka është një sëmundje e cila trajtohet nga urologu, e këtë me shumë profesionalizëm e trajtojnë edhe në spitalin  Vita Hospital në Prishtinë, i cili është spital i specializuar për diagnostikimin e hershëm dhe trajtimin e gurëve urinar, si dhe posedon të gjitha paisjet moderne :


Laboratori biokimik, mikrobiologjik, ultrazërin, rentgenin, aparaturën e fundit të CT – me rrezatim minimal, aparatin për thyerjen e gurëve ESËL, dy salla të operacionit me paisjet më moderne në të cilat përveç operacioneve të hapura kryhen edhe operacionet me laser për operimin e prostatës, tumoreve në fshikëz urinare dhe gurët në rrugët urinare.

Urologu Fahredin Veselaj gjithashtu rekomandon që të largojmë sa më shumë ushqimet që përmbajnë yndyrë. /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë