Mër, Shk 21, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse s’duhet ta konsumoni kafenë në stomak bosh?

Shumica e njerëzve pinë kafe sapo zgjohen në mëngjes, por ky veprim sjell edhe rreziqe shëndetësore.

Pirja e kafesë në stomak bosh mund të dëmtojë shtresën e stomakut dhe të shkaktojë dispepsi dhe urth, të rrisë ankthin dhe të pengojë aftësinë për t’u përqëndruar.

Për shumicën prej nesh, konsumimi i një kafeje të mëngjesit është një domosdoshmëri absolute. Dhe madje nuk duhet të ndjeheni fajtorë për zakonin tuaj të përditshëm; pirja e kafesë ka shumë përfitime shëndetësore, të tilla si mbrojtja e trurit tuaj nga çmenduria.

Në fakt, ja saktësisht se çfarë ndodh me trupin tuaj kur pini kafe çdo ditë.

Edhe pse nuk ka asgjë të keqe përdorimi i saj, ju duhet të jeni të kujdesshëm që mos ta konsumoni në stomak bosh.

Pse?

 Për fillestarët, kafeja mund të ketë efekte negative në sistemin e tretjes. Por ky nuk është rreziku i vetëm. Mund të rrisë gjithashtu simptomat e ankthit, si dhe të rrisë rrahjet e zemrës, nervozizmin dhe paaftësinë për t’u përqëndruar.

Konsumimi i një gote kafe të zezë në stomak të zbrazët – herët në mëngjes, do t’jua rritë sasinë e acidit klorhidrik brenda sistemit tretës.

Nëse vuani nga gastriti, atëherë me siguri e keni ndjerë këtë crregullim. Acidi klorhidrik faktikisht është i keq për ushqimin në stomak. Prandaj, kur hani diçka të rëndë, ky acid mund të shkaktojë probleme me tretjen, sepse shkakton probleme të tretjes së proteinave.

Sigurisht, ka njerëz që kanë konsumuar kafe në stomak bosh për vite me radhë dhe ndihen mirë. Nëse kjo vlen për ju, atëherë vazhdoni të pini!

Por, për të gjithë të tjerët, dietologu i certifikuar Leslie Langevin, rekomandon që të bashkoni fiksimin e kafeinës me një meze të lehtë. /Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë