Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Pse ju bien flokët?

Vetëm kur mendoni për rënien e flokëve, kjo ju shkakton një ndjenjë të tmerrshme. Duke pasur parasysh se sa humbja e flokëve mund të jetë emocionalisht e vështirë, është e rëndësishme të kuptoni pse po ndodh – dhe si ta rregulloni atë.

Më poshtë mund të mësoni se cilat janë arsyet se pse ndodh kjo:

Stresi

Nëse keni probleme me gjendjen tuaj emocionale, kjo mund të qojë deri në rënien e flokëve tuaj. Sa më i madh të jetë stresi, aq më shumë rritet niveli i testosteronit dhe kjo ndikon në rritjen e flokëve.

Shtatëzania

Ekspertët thonë se 50% e grave përjetojnë humbjen e flokëve të paslindjes, pasi vetë shpërndarja është e vështirë në trup dhe ka një mungesë ekuilibri hormonesh pas shtatzënisë.

Anemia


Anemia është një gjendje e gjakut në të cilën trupi juaj është i mangët në hekur, prandaj nuk ka mjaft qeliza të kuqe të gjakut për të transportuar në mënyrë efikase oksigjenin në të gjithë trupin. Kjo do të thotë që mund të ketë simptoma si: lodhja , dobësi, dhe dhimbje koke gjithashtu humbje e flokëve.

E në parandalimin e rënies së flokëve, rol të madh luan edhe ushqimi.

Këto janë ushqimet që luftojnë rënien e flokëve:

  1. Veza
  2. Fiqtë
  3. Farat e lirit
  4. Farat e kungullit
  5. Perimet e gjelbra./Familja Jonë

Youtube

Arkiva

Kategoritë