Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Përfitimet shëndetësore nga kërpudhat

Këpurdhat, kanë në përbërje proteina dhe fibra. Ato gjithashtu përmbajnë Vitaminë B dhe janë të pasura me antioksidantë – që ndihmojnë sistemin imuntar të parandalojnë shumë sëmundje.

Në vecanti, disa lloj kërpudhash janë burim i Vitaminës D – pasi kur rriten, ato janë në gjendje që të thithin sasi të madhe të rrezeve të diellit.

Hulumtimet tregojnë, që kërpudhat ndikojnë në uljen e rrezikut nga kanceri.

Këpurdhat gjithashtu ulin kolesterolin e keq, sidomos tek të rriturit me mbipeshë.

Ndihmojnë zemrën dhe sistemin imunitar/Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë