Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Përfitimet shëndetësore nga bajamet

Bajamet, janë magjibërëse!Asociacioni Amerikan i shëndetit të zemrës, zbuluan se bajamet ulin mundësinë për zhvillimin e sëmundjeve kardivaskulare.

Përvec sëmundjeve të zemrës, hulumtimet tregojnë që bajamet janë ideale për trajtimin e akneve. Kjo pasi ato janë të pasura me Vitaminë E dhe antioksidantë, që ndihmojnë në largimin e akneve nga lëkura.

Bajamet janë të duhura edhe për pacientët me tipin 2 të diabetit. Falë mineraleve që përmbajnë, bajamet nivelizojnë sheqerin në gjak.

Ato, gjithashtu përmbajnë magnezium që ndihmonb të nivelizohet presioni i lartë i gjakut. Pacientët që kanë tension të lartë të gjakut, zakonisht kanë mungesë të magnezit, e për këtë arsye bajamet janë mëse të duhurat për ta!

Për shkak të yndyrës së shëndetshme, bajamet e reduktojnë edhe ndjesinë e urisë. Për shkak të ndjesisë së ngopjes, ju do të reduktoni edhe sasinë e kalorive që do merrni gjatë ditës. /Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë