Enj, Kor 18, 2024
Banner Top
Banner Top
Përdorimi i pluhurit (pudrës) lidhet me kancerin e vezoreve

Shumë gra mund të përdorin pluhur (pudër) në organet e tyre gjenitale.

Shumica e këtyre pudrave, që ndryshe quhen pluhur për fëmijë, përmbajnë talc.

Mijëra gra kanë ngritur padi ndaj një prodhuesi të pluhurit për fëmijë, pasi atyre iu është paraqitur kanceri i vezorëve.

“Kanceri i vezorëve është i rrallë, por vdekjeprurës, prandaj është e rëndësishme të studiohen faktorët e mundshëm të rrezikut për këtë sëmundje, në mënyrë që ta parandalojmë”.

“Studimet e mëparshme kanë zbuluar një lidhje të mundshme mes përdorimit të pluhurit për fëmijë në organe gjenitale dhe kancerit të vezorëve”, është shprehur Katie O’Brien nga Instituti Kombëtar i Shëndetit në SHBA./Familja Jone

Youtube

Arkiva

Kategoritë