Hën, Kor 15, 2024
Banner Top
Banner Top
Nuk ju duhet fare palestra: Blini vetëm një llastik!

Ushtrimet fizike që realizohen vetëm me ndihmën e një llastiku rezistent janë shumë të thjeshta dhe mund të bëhen kudo.

Kështu, nëse dëshironi të vendosni në lëvizje çdo muskul të trupit nuk keni përse të shkoni medoemos në palestër dhe të ngrini pesha.

  • Fillimisht qëndroni drejt dhe ngrini sipër për 10- 15 herë njërën këmbë.

Tërheqje këmbësh:

  • Pasi të keni mbaruar punë edhe me tjetrën përkuluni pak përpara dhe vazhdoni sërish me të nejtën procedurë.

Squats:

  • Lëreni llastikun në një pozicion fiks dhe bëni squats- a normalisht.

Tërheqje dhe zgjatim

  • Uluni ngrihuni pa ndalim, nga 10- 15 herë për secilën këmbë.

Gjurin pranë kraharorit:

  • Ky ushtrim është pak i vështirë ama bën magji me muskujt e barkut dhe këmbëve. Nuk ështe  enevojshme të mundoheni shumë, mjafton 5- 10 herë për secilën këmbë.

Ndërtim këmbësh:

  • Presioni që ushtroni te pjesa e pasme e këmbëve (pjesë kjo shumë problematike dhe nënë shënjestrën e celulitit) do të ketë rezultat mjaft të dukshëm edhe te të pasmet. Njësoj si më sipër, ushtrimin bëjeni nga 5- 10 herë për secilën këmbë.

Biçikleta:

Dhe në fund, tërheqje muskujsh (stretching)

Youtube

Arkiva

Kategoritë